** Tämä sivu päivittyy pian! **

 

 

Lähetetty Joonas Laajaselle ja Eelis Halmemiehelle 17. elokuuta 2018.

Kirje on laadittu luettavaksi koko alkavalle seurakunnalle, ja lisättäväksi Jyväskylän Reformoidun Baptistiseurakunnan nettisivuille yleiseksi lausunnoksi.
___________________________________________________________________

Lausunto kolmen Baptistiseurakunnan pastoreilta liittyen Jyväskylän Reformoidun Baptistiseurakunnan johtoon:

Olemme kokoontuneet yhdessä Joonas Laajasen ja Eelis Halmemiehen kanssa elokuussa 2018. Iloitsemme Jyväskylässä kokoontuvan pienen ryhmän pyrkimyksestä perustaa Raamattua auktoriteettina pitävää, Kristus-keskeistä ja evankelioivaa baptistiseurakuntaa Jyväskylään.

Pastorin palvelutehtävä on tärkeä ja siihen valmistutaan koettelun ja kristillisen luonteen kasvun kautta (1 Tim. 3:1-7; Tiit. 1:5-9). Paavali myös varoittaa laskemaan käsiä liian hätäisesti (1 Tim. 5:22) ja siksi otamme tämän asian suurella vakavuudella. Emme voi vielä siunata alkavaan seurakuntaan pastoreita tai vanhimpia virkaan (ordinaatio).  Olemme kuitenkin sitoutuneet auttamaan alkavaa seurakuntaa kasvamaan terveelliseen kristilliseen oppiin, kypsään Kristuksen opetuslapseuteen ja valitsemaan seurakunnalle lopulta myös paimenia. Tätä prosessia ei tule kiirehtiä. Päämääränä on terve paikallinen seurakunta, joka voi tulevaisuudessa – sekä suosituksemme pohjalta että hyvän omantunnon varmuudella – kutsua Uuden testamentin vaatimusten täyttäviä miehiä pastorin ja vanhimman virkaan.

Joonas ja Eelis ovat osoittaneet halukkuutta palvella alkavaa seurakuntaa ja aloittaa valmistautumisen pastorin ja vanhimman palvelustehtävään. He palvelevat alkavaa seurakuntaa paimen-harjoittelijoina opettaen, evankelioiden ja vastuuta kantaen. Paimen-harjoittelija ei kuitenkaan ole vielä valmis pastorin kokonaisvaltaiseen vastuuseen ennen toisten seurakuntien ja alkavan seurakunnan siunausta, joka saadaan vasta koettelun jälkeen (1 Tim. 3: 7,10).

  1. elokuuta, 2018

Mikko Sivonen, pastori
Espoon Kotikirkko

Miska Wilhelmsson, pastori
International Baptist Church of Tampere

Kyle McCartan, pastori
Don Duma, pastori
Agape International Baptist Church