Me uskomme Raamatun olevan erehtymätön Jumalan Sana. Ainoastaan Raamatusta löydämme vastauksen siihen, mitä Jumala tahtoo meidän uskovan ja kuinka meidän kuuluisi elää. Tiivistettynä Jumalan Sana opettaa näin:

 1. Kolmiyhteinen Jumala – Yksi Jumala kolmessa persoonassa, Isä, Poika ja Pyhä Henki – on kaiken Luoja.
 2. Jumala on kaikkivaltias koko luomakunnassaan.
 3. Ihmiskunta lankesi syntiin.
 4. Pelastus synnistä ja Jumalan vihasta on yksin Jeesuksessa Kristuksessa.
 5. Jeesus Kristus on Jumalan Poika, joka syntyi neitsyestä, eli synnittömän elämän, kuoli rangaistuksellisen sijaiskärsimyksen ristillä meidän syntiemme edestä ja nousi ylös kuolleista kolmantena päivänä.
 6. Jeesus Kristus astui ylös taivaaseen ja hallitsee nyt kaikella voimalla ja vallalla taivasta ja maata.
 7. Pelastus on yksin Jumalan armosta, Kristuksen elämän, kuoleman ja ylösnousemuksen tähden.
 8. Ainoa vastaus maailman pahuuteen on evankeliumi Jeesuksesta Kristuksesta, joka on Jumalan voima sielun pelastukseksi, jokaiselle, joka uskoo.
 9. Jumala käskee kaikkia ihmisiä kaikkialla kääntymään synneistään ja uskomaan evankeliumin.
 10. Pyhän Hengen täytyy antaa uudestisynnyttävä armo, jotta ihminen voi uskoa ja elää Jeesuksen evankeliumin arvoisesti.
 11. Kristillinen seurakunta koostuu parannusta tekevistä ja uskovista syntisistä, jotka tunnustavat Jeesuksen Herraksi ja pelastajaksi, ovat kastetut ja kestävät uskossa loppuun saakka.
 12. Kristityillä on velvollisuus elää sen evankeliumin arvoisesti, jota he tunnustavat.
 13. Seurakunta on lähetyskäskyssä velvoitettu jatkamaan Jeesuksen Kristuksen evankeliumin saarnaamista kaikille ihmiselle.

​Tämä on erittäin lyhyt tiivistys niistä ydinasioista, joita Raamattu opettaa. Laajempi tunnustuksemme on luettavissasi syvemmän selityksen saamiseksi.​

1689 Baptistitunnustus

Olemme tunnustuksellinen seurakunta (1689 Baptistitunnustus). Apostolien ajasta aina tähän päivään asti kristityt ovat kirjanneet ylös oppinsa lyhyissä ja tarkoissa lausunnoissa, jotka yhdessä muodostavat seurakunnan opillisen tunnustuksen. Tunnustus tiivistää Raamatun opettamat kristinuskon totuudet, osoittaa todellisen yhteyden Jumalaan ja toisiimme löytyvän rakkaudesta totuuteen ja suojelee seurakunnan virheiltä ja harhaopeilta. Olemme yleisessä yhteisymmärryksessä historiallisten uskontunnustusten kanssa kuten: apostolinen uskontunnustus; Nikean uskontunnustus; Anglikaanisen Kirkon 39 artiklaa; Heidelbergin katekismus; Westminsterin tunnustus.
Seurakunnan jäsenyys ei edellytä uskontunnustuksen täyttä omaksumista tai uskomista. Jos Jeesus Kristus hyväksyy sinut seurakuntaansa, mekin hyväksymme sinut seurakuntamme jäseneksi. Seurakuntalaisen tulee kuitenkin hyväksyä että seurakuntamme opetus on tunnustuksen mukaista. Tämä tunnustus ei ole itsessään minkäänlainen auktoriteetti, vaan ajan koetuksen kestänyt, hyvä tiivistys ainoan auktoriteetin (Raamatun) opetuksesta.

1689 baptistitunnustus kokonaisuudessaan on luettavissa alla olevien linkkien kautta.

ENGLANTILAINEN BAPTISTIKATEKISMUS

Muuta oheismateriaalia