Me uskomme Raamatun olevan Jumalan Sana. Me menemme yksin Raamattuun löytääksemme mitä Jumala tahtoo meidän uskovan ja miten meidän kuuluisi elää. Tiivistettynä Jumalan Sana opettaa näin:

1. Kolmiyhteinen Jumala – Yksi Jumala kolmessa persoonassa, Isä, Poika ja Pyhä Henki – on meidän Luojamme.
2. Jumala on kaikkivaltias yli koko luomakuntansa.
3. Ihmiskunta lankesi syntiin.
4. Pelastus synnistä ja Jumalan vihasta on yksin Jeesuksessa Kristuksessa.
5. Jeesus Kristus on Jumalan Poika, joka syntyi neitsyestä ja eli synnittömän elämän, kuoli rangaistuksellisen sijaiskärsimyksen ristillä meidän syntiemme edestä ja nousi ylös kuolleista kolmantena päivänä.
6. Jeesus Kristus nousi ylös taivaaseen ja hallitsee tällä hetkellä kaikella voimalla ja auktoriteetilla taivasta ja maata.
7. Pelastus on yksin Jumalan armosta, Kristuksen elämän, kuoleman ja ylösnousemuksen tähden.
8. Ainoa vastaus maailman pahuuteen on Jeesuksen Kristuksen evankeliumi, joka on Jumalan voima pelastukseksi, jokaiselle, joka uskoo.
9. Jumala käskee kaikkia ihmisiä kääntymään synneistään ja uskomaan evankeliumin.
10. Pyhän Hengen täytyy antaa uudestisynnyttävä armo, jotta ihminen voi uskoa ja elää Jeesuksen evankeliumin arvoisesti.
11. Seurakunta koostuu parannusta tekevistä ja uskovista syntisistä, jotka tunnustavat Jeesuksen Herraksi ja pelastajaksi, ovat kastetut ja kestävät uskossa loppuun saakka.
12. Kristityillä on velvollisuus elää sen evankeliumin arvoisesti, jota he tunnustavat.
13. Seurakunnan täytyy jatkaa Jeesuksen Kristuksen evankeliumin saarnaamista jokaiselle ihmiselle.

Tämä on erittäin lyhyt tiivistys niistä ydinasioista, joita Raamattu opettaa. Laajempi tunnustuksemme on luettavissasi syvemmän selityksen saamiseksi.

1689 Baptistitunnustus

Olemme tunnustuksellinen seurakunta (1689 Baptistitunnustus). Apostolien ajasta aina tähän päivään asti kristityt ovat kirjanneet ylös oppinsa lyhyissä ja tarkoissa lausunnoissa, jotka yhdessä muodostavat seurakunnan opillisen tunnustuksen. Tunnustus tiivistää Raamatun ohjaamat kristinuskon totuudet, osoittaa todellisen yhteyden Jumalaan ja toisiimme löytyvän rakkaudesta totuuteen ja suojelee seurakunnan virheiltä ja harhaopeilta. Olemme yleisessä yhteisymmärryksessä historiallisten uskontunnustusten kanssa kuten: Apostolien Uskontunnustus; Nikean Uskontunnustus; Anglikaanisen Kirkon 39 Artiklaa; Heidelbergin Katekismus; Westminsterin Tunnustus.

Emme vaadi täyttä ymmärrystä tai jokaisen yksityiskohdan uskomista ollaksesi seurakunnan jäsen. Jos Jeesus Kristus hyväksyy sinut seurakuntaansa, mekin hyväksymme sinut. Seurakuntalaiset kuitenkin hyväksyvät, että seurakuntamme opettaa näin. Tämä tunnustus ei ole itsessään minkäänlainen auktoriteetti, vaan ajan kokeen kestänyt, loistava tiivistys ainoan auktoriteetin (Raamatun) opetuksesta ja siten se on hyvä lahja seurakunnalle.

Lue 1689 babtistitunnustus kokonaisuudessaan englanniksi tai suomeksi.