Seurakunnan johtajuus

Uskomme, että Raamattu kutsuu juuri miehiä palvelevaan johtajuuteen sekä kodissa että seurakunnassa. Paimenet keskittyvät seurakunnan johtamiseen, opettamiseen ja edustamiseen sanassa ja rukouksessa, ja seurakunnan palvelijat eli diakonit taas seurakunnan käytännön tarpeiden hoitamiseen. Heidän vastuualueisiinsa kuuluu muun muassa seurakunnan yhdistykseen, talouteen, evankeliointiin ja ehtoolliseen liittyvät järjestelyt. Paimenten ja diakonien jalon kutsun kriteerit löytyvät 1. Timoteuskirjeen luvusta 3 ja Tiituksen kirjeen luvusta 1.

Seurakunnan ylin päättävä elin on yhteinen seurakunnan kokous, jossa käsitellään paimenten esittämiä aiheita seurakunnan käytännön elämään ja talouteen liittyen. Jokaisella seurakunnan täysivaltaisella jäsenellä on äänioikeus asioissa, kuin myös mahdollisuus tuoda ehdotuksia seurakunnalle yhdessä käsiteltävistä asioista.

Paimen – Eelis Halmemies

Eelis on toiminut vuodesta 2020 paimenena Jyväskylän Reformoidussa Baptistiseurakunnassa. Tätä ennen hän on ollut paimenkandidaatti seurakunnan perustamisesta lähtien. Eelis toimii European Missionary Fellowshipin (https://www.europeanmission.org/missionary/halmemies) työntekijänä.

Hän on naimisissa Mannan kanssa ja heillä on viisi lasta: Aamos, Iisak, Eeva, Aaron ja Aada.

Paimen – Mikko Sivonen

Mikko on aikaisemmin palvellut Espoon Kotikirkon istuttavana paimenena. Hän myös toimi REBA:n mentorina sen alkumetreistä alkaen. Vuonna 2021 hänet kutsuttiin REBA:n paimeneksi. Mikko jatkaa Agricola teologisen instituutin vararehtorina ja opettajana.

Hänen perheeseensä kuuluu vaimonsa Heidin lisäksi viisi lasta.


Paimen – Juhana Lalli

Keväästä 2021 lähtien seurakuntapalvelijana palvellut Juhana siunattiin paimenen tehtävään 24.9.2023. Juhana on palvellut seurakuntaa sen perustamisesta lähtien. Juhana on naimisissa Marjun kanssa ja heillä on tytär, Joanna.

Seurakuntapalvelija – Viljami Räisä

Viljami on palvellut REBA:lla sen alkuajoista asti ja kutsuttu diakonin tehtäviin vuonna 2021. Hän on naimisissa Heidin kanssa, ja heillä on kolme yhteistä lasta. Viljami on ammatiltaan koodari ja viihtyy erityisen paljon nettisivujen parissa.

Seurakuntapalvelija – Tuomas Airaksinen

Tuomas toimii seurakuntapalvelijana Jyväskylän Reformoidussa Baptistiseurakunnassa. Hän on naimisissa Shantin kanssa.

Seurakuntapalvelija – Pekka Moisio

Pekka on palvellut seurakuntaa seurakuntapalvelijan tehtävässä vuoden 2021 lopusta saakka. Pekka on ollut mukana seurakunnan toiminnassa sen perustamisesta asti.